Vadászterületünk Budapesttől 250 km-re keletre a Zemplén hegység lábánál a Bodrog folyó mellett található. A vadászterület nagysága 13000 ha, főként mezőgazdasági valamint  Bodrog árterület.

 

Apróvadas terület, jellemző vadfajok: mezei nyúl, fácán,vízi vad, őz és az utóbbi időben megjelent a vaddisznó és váltóvadként a gímszarvas is. A vaddisznó megjelenését bizonyítja az elmúlt év terítéke, ami 90 db volt. A fácánállomány szinten tartását félvad tenyésztéssel rendszeresen végezzük. Őz kilövésünk az elmúlt pár évben pedig stagnál, 300 db/év.A bakok minőségét tekintve közepes, de minden évben tartogat számunkra különleges  /rendellenes, parókás/  trófeákat is.

A vendégvadászok egyéni kíséréséről a megfelelő szakszemélyzet gondoskodik. Vadászterületünkön több vendéglátóhely is biztosítja a vadászok által elvárható szintű és minőségű elhelyezést,  vendéglátást. A vadászterület nem csak vadászati, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő. Kiváló lehetőségek vannak akár a nem vadászó barátok, családtagok számára is a térségben. /horgászat, lovaglás, Rákóczi vár látogatás, pincelátogatás, gyógyfürdőzés, kerékpározás, védett madárfajok megfigyelése "parlagi sas, fekete gólya"/  stb. 

Örömünkre szolgálna ha Ön érdeklődne a sárospataki Kossuth vadásztársaság területén folytatható vadászatok iránt, amihez előre is vadászszerencsét kívánok.


Horváth Tamás

Vt. titkár